Όταν χορεύω στο στύλο, πώς γίνεται να «κλέψω» το χρόνο για μία παραπάνω ανάσα; Να μετακινηθώ στο χώρο όμορφα ή να αλλάξω επίπεδα; Να αναδείξω χωρίς δυσκολία τις μεταβάσεις μου όταν ανεβαίνω στον στύλο ή όταν προσγειώνομαι; Να κινηθώ γύρω από τον στύλο, με ή χωρίς αυτόν; Σε όλες αυτές τις ερωτήσεις, η απάντηση είναι μόνο ο χορός.

Το Contemporary Pole είναι ένα μάθημα που συνδυάζει τον σύγχρονο χορό με τεχνικές του χορού σε στύλο. Στο μάθημα διδάσκονται βασικές αρχές των δύο αυτών ειδών χορού, κινησιολογία, ανάπτυξη του ρυθμού καθώς και διερεύνηση των διαφορετικών ποιοτήτων τις οποίες μπορούμε να δώσουμε στην κίνηση μας, ενώ παράλληλα, ο στύλος αξιοποιείται πάντα ως σημείο αναφοράς.

Κάθε μάθημα περιλαμβάνει χορευτική προθέρμανση, ασκήσεις ενδυνάμωσης και ευλυγισίας, διδασκαλία τεχνικής, εκμάθηση χορογραφίας και αποθεραπεία. Διδάσκονται κινήσεις σύγχρονου χορού της τεχνικής Release και ακροβατικά εδάφους που θα ενσωματώνονται σε χορογραφίες κάθε φορά, με βασικό στοιχείο αναφοράς τον στύλο. Η ποιότητα της κίνησης η οποία είτε μπορεί να ταυτίζεται με αυτήν της μουσικής είτε όχι (αντίθεση), έρχεται μετ’έπειτα, δίνοντας έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στην κάθε χορογραφία ξεχωριστά. Τελικός στόχος κάθε ενότητας μαθημάτων, είναι η εκτέλεση της διδασκόμενης χορογραφίας. Απώτερος στόχος δεν είναι απλώς η σωστή εκτέλεση των βημάτων μίας χορογραφίας, αλλά η έκφραση και εκτόνωση των συναισθημάτων μας μέσω αυτής. Κινήσεις, αλλαγές επιπέδων, μετακίνηση στον χώρο, ανάπτυξη διαφορετικών ποιοτήτων πάνω στις κινήσεις και όλα αυτά με την σωστή μνήμη και συγκέντρωση, φέρνουν το πιο σημαντικό στοιχείο του χορού, τη ροή. Οι χορογραφίες που διδάσκονται προσαρμόζονται και εξατομικεύονται για όλα τα επίπεδα.

Στην εξέλιξη του Pole Dance στη παγκόσμια σκηνή, έχει φανεί ότι η εκπαίδευση των χορευτών στύλου σε άλλα είδη χορού δεν λειτουργεί απλώς επικουρικά, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις είναι απαραίτητη. Το Pole Dance εμπερικλείει εξ’ ορισμού την έννοια του χορού, και ως εκ τούτου, κρίνεται απαραίτητο o/η χορευτής/χορεύτρια - αθλητής/αθλήτρια πέρα από τη σωστή τεχνικά εκτέλεση δύσκολων ακροβατικών ασκήσεων, να διέπεται και από βασικές αρχές χορού. O σύγχρονος χορός δίνει αμέτρητες κινητικές επιλογές, προωθεί την ενδυνάμωση και την ευλυγισία ολόκληρου του σώματος, βελτιώνει τη χρήση της αναπνοής, προωθεί τη φαντασία και τη δημιουργικότητα.

Το μάθημα απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα, από εντελώς αρχάριους έως προχωρημένους στο Pole Dance, και γενικότερα σε όλους όσους θέλουν να βελτιώσουν τη ροή της κίνησής τους, τις γραμμές του σώματός τους, τις μεταβάσεις τους από τη μία θέση στην άλλη. Η κίνησή μας γίνεται αβίαστη, αναπτύσσουμε τη μουσικότητα, τη χορευτικότητα και την εκφραστικότητά μας.

ALL LEVELS. Με την Εύα Σκλαβούνου. Διάρκεια μαθήματος: 1 ώρα. Drop in: 10€ +ΦΠΑ