Το Pole Ballet & Contemporary είναι ένα μάθημα που συνδυάζει τον χορό σε στύλο με τεχνικές του κλασικού και του σύγχρονου χορού. Στο μάθημα διδάσκονται βασικές αρχές των δύο αυτών ειδών χορού, ενώ παράλληλα, ο στύλος αξιοποιείται πάντα ως σημείο αναφοράς. Συνδυάζοντας τις ακροβατικές ασκήσεις που συμπεριλαμβάνονται σε ένα κλασικό-τυπικό μάθημα Pole Dance, και των τεχνικών χορού, το μάθημα αποσκοπεί σε ένα δημιουργικό, δυναμικό, καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Κάθε μάθημα περιλαμβάνει προθέρμανση, ασκήσεις ενδυνάμωσης και ευλυγισίας, διδασκαλία τεχνικής, εκμάθηση χορογραφίας και αποθεραπεία. Τελικός στόχος κάθε ενότητας μαθημάτων, είναι η εκτέλεση της διδασκόμενης χορογραφίας. Το μάθημα διαμορφώνεται με τρόπο τέτοιο, ώστε να οδηγεί στο στόχο αυτό, μέσω της σωστής προθέρμανσης και της εκμάθησης των τεχνικών λεπτομερειών και των απαιτήσεων της κάθε χορογραφίας. Απώτερος στόχος δεν είναι απλώς η σωστή εκτέλεση των βημάτων μίας χορογραφίας, αλλά η έκφραση και εκτόνωση των συναισθημάτων μας μέσω αυτής. Οι χορογραφίες που διδάσκονται προσαρμόζονται και εξατομικεύονται για όλα τα επίπεδα. 

Στην εξέλιξη του Pole Dance στη παγκόσμια σκηνή, έχει φανεί ότι η εκπαίδευση των χορευτών στύλου σε άλλα είδη χορού δεν λειτουργεί απλώς επικουρικά, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις είναι απαραίτητη. Το Pole Dance εμπερικλείει εξ’ ορισμού την έννοια του χορού, και ως εκ τούτου, κρίνεται απαραίτητο η χορεύτρια-αθλήτρια πέρα από τη σωστή τεχνικά εκτέλεση δύσκολων ακροβατικών ασκήσεων, να διέπεται και από βασικές αρχές χορού. Είναι γνωστό ότι ο κλασικός χορός αποτελεί τη βάση όλων των ειδών χορού, προσφέροντας αμέτρητα οφέλη σε χορευτές οποιουδήποτε είδους, όπως ο συντονισμός των μελών, η ισορροπία, η πλαστικότητα στην κίνηση, η ανάπτυξη των λεπτών κινητικών δεξιοτήτων, η λεπτομέρεια στη χρήση των άκρων, οι αρμονικές μεταβάσεις, οι σωστές γραμμές, η ευλυγισία και ο έλεγχος του σώματος. Παράλληλα, ο σύγχρονος χορός δίνει αμέτρητες κινητικές επιλογές, προωθεί την ενδυνάμωση και την ευλυγισία ολόκληρου του σώματος, βελτιώνει τη χρήση της αναπνοής, προωθεί τη φαντασία και τη δημιουργικότητα.

Το μάθημα απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα, από εντελώς αρχάριους έως προχωρημένους στο Pole Dance, και γενικότερα σε όλους όσους θέλουν να βελτιώσουν τη ροή της κίνησής τους, τις γραμμές του σώματός τους, τις μεταβάσεις τους από τη μία θέση στην άλλη. Η κίνησή μας γίνεται αβίαστη, αναπτύσσουμε τη μουσικότητα, τη χορευτικότητα και την εκφραστικότητά μας.

ALL LEVELS. Με τη Λίλα Αναστασοπούλου. Διάρκεια μαθήματος: 1 ώρα. Drop in: 10€